Skip to main content
Laser 4 You

Vragen & weetjes

IS PERMANENTE ONTHARING VEILIG?
De LightSheer diode laser van Lumenis mag enkel bediend worden door daarvoor opgeleide en gecertificeerde professionals zoals dermatologen, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten en voldoen aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid.
IS LASERONTHARING PIJNLIJK?

De LightSheer Desire diode laser beschikt over 2 unieke technologieën:

 • De 4°C Chill Tip
 • De vacuüm-geassisteerde technologie

Deze hoogtechnologische en gepatenteerde technologieën in het handstuk maken de behandeling uiterst comfortabel zodat je (haast) geen pijn meer voelt.  Door hun jarenlange ervaring zorgen Kirsten en Bibi ervoor dat jij je volledig kan ontspannen tijdens de behandeling.

HOE BEREID IK MIJN HUID VOOR OP DE EERSTE BEHANDELING?

Het is belangrijk dat je de laatste 6 weken NIET meer geharst of geëpileerd hebt.  Je huid mag geen recente blootstelling gehad hebben met de zon of zonnebank.  Scheren mag tot een 3-tal dagen voor de eerste behandeling zodat de haartjes een beetje zichtbaar zijn (kleur en dikte), dit is belangrijk voor het bepalen van de juiste parameters in het lasertoestel.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Allereerst wordt er een intake gedaan.  Hierbij wordt de volledige werking van permanente ontharing grondig uitgelegd.  We checken of zowel jouw haartype als huidtype geschikt zijn voor permanente ontharing en er wordt een kleine test gedaan op de door jou gekozen behandelzone, dit om te bepalen hoe jij en jouw huid op de behandeling reageren.

Vooraleer we de behandeling starten, wordt de behandelzone indien nodig geschoren.  Nadien wordt er al dan niet een behandelgel aangebracht, afhankelijk van het te behandelen gebied en het daarvoor te gebruiken handstuk.  Vervolgens ontvang je nog een specifieke laserbril om de ogen te beschermen tegen het intense laserlicht en tenslotte kan de laserbehandeling van start gaan.  Afhankelijk van de zone, zal een volledige behandeling 10 minuten tot een uurtje in beslag nemen.

HOE WERKT LASERONTHARING?

Het gekozen handstuk wordt op de behandelzone geplaatst.  De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment van het haar geabsorbeerd. Bij iedere laserpuls komt de exacte energie vrij om de haren veilig en efficiënt te kunnen vernietigen.  De vernietigde haren zullen tussen de eerste- en de derde week vanzelf uitvallen. Vanaf de éérste behandeling mag je reeds een duidelijk zichtbaar resultaat verwachten!  Het resultaat zal zichtbaar zijn na 2 tot 3 weken.

WAT GEBEURT ER MET DE HUID NA DE BEHANDELING?

Het is mogelijk dat de huid na de behandeling een beetje rood ziet maar dit verdwijnt weer vanzelf na enkele uurtjes.  Jouw huid in het behandelde gebied heeft nu vooral rust nodig, probeer daarom contact met de behandelde zone zoveel mogelijk te voorkomen.  Ga zeker niet pulken. Neem geen hete baden of sauna minstens 2 à 4 dagen na de behandeling.

Tussen de behandelingen is enkel scheren toegestaan, NIET meer harsen of epileren!

Bepaalde zones/huidtypes kunnen zwellingen (erytheem of oedeem) vertonen, ook dit verdwijnt weer vanzelf na enkele uurtjes tot max. enkele dagen na de behandeling. Verkoelende ice-patches of een herstellende crème mag altijd als extra zorg worden aangebracht.  Indien bovenstaande afwijkingen toch langer aanhouden of als je andere symptomen ervaart, raadpleeg dan steeds je behandelend laserspecialist.

WELKE HAARTYPEN KOMEN NIET IN AANMERKING VOOR PERMANENTE ONTHARING?

Grijze, witte of rode haren bevatten geen of niet het juiste pigment en kunnen dus ook niet behandeld worden. Een lichte huid met donkere haren is het meest effectief om te behandelen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Een laserkuur bestaat uit 5 tot 8 lasersessies. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig voor een effectief resultaat.  Afhankelijk van de behandelzone gebeuren de behandelingen om de 5 à 12 weken.  Wij adviseren om zeker de eerste 3 behandelingen met een tussenpauze van 6 tot 8 weken te respecteren, nadien kunnen de tussenpauze eventueel wat langer zijn.

Het is niet mogelijk op voorhand te bepalen hoeveel sessies er exact nodig zijn, haren groeien namelijk in verschillende fasen:

 • Actieve- of anagene groeifase
 • Overgangs- of catagene groeifase
 • Rust- of telogene groeifase

Enkel het haar dat zich in de actieve (anagene) fase bevindt, kan vernietigd worden.

HOE PERMANENT IS PERMANENTE ONTHARING?

100% permanent bestaat niet en is niet mogelijk omwille van de haargroei cycli. 

Wetenschappelijke studies tonen wel aan dat permanente ontharing met LightSheer diode laser een gemiddeld resultaat van 80-90% kan garanderen.

Een klein percentage van resthaartjes (=slapende haren) zullen na een x-aantal maanden terugkeren of omwille van hormoonschommelingen is het mogelijk dat zich nieuwe haartjes kunnen ontwikkelen.  Hiervoor raden wij aan om 1 à 2 keer per jaar, afhankelijk van zone tot zone en je leeftijd, een onderhoudsbeurt te ondergaan. Een onderhoudsbehandeling bij L4Y bedraagt 50% van de normale prijs.

LASERONTHARING EN ZWANGERSCHAP

Laserontharing is niet schadelijk voor foetus of baby!
MAAR☝️
Tijdens de zwangerschap veranderen je hormonen, waardoor ook je haarcyclus.  Het groeipatroon van de haren wordt verstoord door de zwangerschapshormonen waardoor de behandelingen mogelijk effectiviteit verliezen. Wij adviseren daarom je laserbehandelingen tijdens de zwangerschap even te pauzeren en de draad nadien weer op te pikken.

Zijn de uitgevoerde laserbehandelingen van voor de zwangerschap dan nutteloos geweest?

NEEN!  Omwille van de hormoonwisselingen kan het wel zijn dat er zich wat nieuwe haartjes kunnen ontwikkelen (10 tot max. 20%).  Eén of twee onderhoudsbeurtjes zijn voldoende om alles weer onder controle te krijgen😅

LASERONTHARING VERSUS ANDERE TECHNIEKEN

Lightsheer diodelaser is een duur toestel. Het is een medisch toestel met een specifieke technologie en strenge veiligheidsnormen wat niet iedereen mag en kan gebruiken of aankopen.  Het is noodzakelijk dat je gekwalificeerd bent.  Lightsheer diodelaser werkt heel specifiek op haarverwijdering in vergelijking met andere goedkopere toestellen waarmee je ook andere behandelingen (couperose, acné, pigmentvlekken) mee kan uitvoeren.  Lightsheer diodelaser  is gekend als “de Golden standard” onder de ontharingslasers en heeft zijn effectiviteit en betrouwbaarheid door de jaren heen reeds bewezen.  Wij staan garant voor het resultaat van je laserbehandelingen.

VOORDELEN VAN PERMANENTE ONTHARING:
 • Tijdsbesparing
 • Permanent resultaat
 • Geen last meer van irritaties en ingroeiende haren
 • Voorgoed verlost van vervelende haarstoppels
 • Je voelt je meer zelfzeker: Op ieder moment van de dag in top, bikini of short.  Zorgeloos op reis, naar de sauna, het strand, zwemmen met de kinderen, …
 • Voor altijd een gladde, zachte en egale huid