veelgestelde vragen
15574
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15574,bridge-core-2.5.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Veelgestelde vragen over permanente laser ontharing

IS PERMANENTE ONTHARING VEILIG?

De LightSheer diode laser van Lumenis mag enkel bediend worden door daarvoor opgeleide professionals zoals dermatologen en schoonheidsspecialisten en voldoen aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid.

IS LASERONTHARING PIJNLIJK?

De LightSheer Desire diode laser beschikt over 2 unieke technologieën:

  1. De 4°C Chill Tip
  2. De vacuüm-geassisteerde technologie

Deze hoogtechnologische en gepatenteerde technologieën in het handstuk maken de behandeling uiterst comfortabel zodat u (haast) geen pijn meer voelt.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?

Allereerst wordt er een intake gedaan. Hierbij wordt de volledige werking van permanente ontharing grondig uitgelegd, we checken of zowel uw haartype als huidtype geschikt zijn voor permanente ontharing en er wordt een kleine test gedaan op de door u gekozen behandelzone, dit om te bepalen hoe u op de behandeling reageert.
Vooraleer we de behandeling starten, wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend en, indien nodig, geschoren. Nadien wordt er al dan niet een behandelgel aangebracht, afhankelijk van het te behandelen gebied en het daarvoor te gebruiken handstuk. Vervolgens krijgt u nog een specifieke laserbril om de ogen te beschermen tegen het intense laserlicht en tenslotte kan de laserbehandeling van start gaan. Afhankelijk van de zone, zal een volledige behandeling 10 minuten tot een uurtje in beslag nemen.

HOE WERKT LASERONTHARING?

Het gekozen handstuk wordt op de behandelzone geplaatst.  De energie die vrijkomt uit de diodelaser wordt door het pigment van het haar geabsorbeerd. Bij iedere laserpuls komt de exacte energie vrij om de haren veilig en efficiënt te kunnen vernietigen.  De vernietigde haren zullen tussen de eerste- en de derde week vanzelf uitvallen. Vanaf de éérste behandeling mag u reeds een duidelijk zichtbaar resultaat verwachten!

WAT GEBEURT ER MET DE HUID NA DE BEHANDELING?

Het is mogelijk dat de huid na de behandeling een beetje rood ziet maar dit verdwijnt weer vanzelf na enkele uurtjes.  Bepaalde zones/huidtypes kunnen na de behandeling wat erytheem of oedeem vertonen, ook dit verdwijnt weer vanzelf na enkele uurtjes tot max. enkele dagen na de behandeling. Een verkoelende- of herstellende crème mag altijd als extra zorg worden toegediend.

WELK HAARTYPE KOMT NIET IN AANMERKING VOOR PERMANENTE ONTHARING?

Grijze, witte of rode haren bevatten geen of niet het juiste pigment en kunnen dus ook niet behandeld worden. Een lichte huid met donkere haren is het meest effectief om te behandelen.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Gemiddeld zijn er 5 tot 8 lasersessies nodig en dit iedere 6 tot 12 weken afhankelijk van de te behandelen zone. Het is niet mogelijk op voorhand te bepalen hoeveel sessies er exact nodig zijn.

Haren groeien namelijk in verschillende fasen:

  • Actieve- of anagene groeifase
  • Overgangs- of catagene groeifase
  • Rust- of telogene groeifase

Enkel het haar dat zich in de actieve (anagene) fase bevindt, kan vernietigd worden.

HOE PERMANENT IS PERMANENTE ONTHARING?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat permanente ontharing met LightSheer diode laser een gemiddeld resultaat van 90% kan garanderen.

Een kleine 10% van resthaar kan mogelijk terugkeren of omwille van hormoonschommelingen is het mogelijk dat zich nieuwe haartjes ontwikkelen.  Hiervoor raden wij aan om 1 à 2 keer per jaar, afhankelijk van zone tot zone, een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Een onderhoudsbehandeling bij L4Y bedraagt 50% van de normale prijs.

WIST U DAT EEN VROUW..?

Een vrouw besteedt een gemiddelde van €30/maand aan harsen bij de schoonheidsspecialiste.  Harsen is pijnlijk, vergt veel tijd en is niet permanent.

Enkel 15 maanden harsen kost ca. evenveel als 1 zone (vb. oksels) permanente ontharing!  Waarop nog wachten?

VOORDELEN VAN PERMANENTE ONTHARING:
  • tijdsbesparing
  • geen last meer van irritaties en ingroeiende haren
  • geen zwarte schijn meer van haarstoppels
  • voor altijd een gladde, zachte en egale huid

Met andere woorden: u voelt zich meer zelfzeker want u kan op ieder moment van de dag een top, bikini of short aantrekken om zorgeloos op vakantie te vertrekken of naar het strand te gaan.

Kortom de beste investering in uzelf en eindelijk betaalbaar!